Lavrovi fajëson Perëndimin për prishjen e integritetit territorial të Ukrainës

Lavrovi fajëson Perëndimin për prishjen e integritetit territorial të Ukrainës

Bota September 28, 2023 - 09:06

“Vendet perëndimore shkatërruan integritetin territorial të Ukrainës duke rrëfyer se nuk kishin planifikuar të zbatonin Marrëveshjet e Minskut”.

Kështu u shpreh ministri i Jashtëm rus, Sergej Lavrov në një intervistë për Tass.

“Kur ata që zhvilluan Marrëveshjet e Minskut së bashku me Presidentin rus Vladimir Putin pranuan se në fakt e kishin mashtruar pasi nuk kishin planifikuar të zbatonin marrëveshjet, ata shkatërruan integritetin territorial të Ukrainës, ata duket se janë aq shumë të shqetësuar për këto. ditë”, theksoi ai.

Lavrov vuri në dukje se ish-kancelarja gjermane Angela Merkel, ish-presidenti francez Francois Hollande dhe ish-presidenti ukrainas Pyotr Poroshenko kishin thënë vitin e kaluar se qëllimi i vetëm i Marrëveshjeve të Minskut “ishte të blinte kohë për të rimbushur rezervat e armëve për regjimin ukrainas për të luftuar kundër Rusisë. /abcnews