Shkarkohen zëvendësministrja e mbrojtjes e Ukrainës dhe pesë zyrtarë të tjerë

Shkarkohen zëvendësministrja e mbrojtjes e Ukrainës dhe pesë zyrtarë të tjerë

Bota September 18, 2023 - 12:21

Zëvendësministrja e mbrojtjes e Ukrainës, Hanna Maliar, është shkarkuar nga posti i saj, së bashku me pesë zyrtarë të tjerë, ka konfirmuar qeveria e vendit.

Maliar ka qenë një figurë e shquar gjatë gjithë luftës, duke postuar përditësime të përditshme mbi përparimin e vendit në terren.

Ndërsa pesë zyrtarët e tjerë nuk janë identifikuar ende, ata janë identifikuar si zëvendësministra të tjerë.

Qeveria nuk ka dhënë një arsye për shkarkimin e saj.

Megjithatë, kjo ka ardhur pasi Volodymyr Zelenskyy emëroi Rustem Umerov si ministër të ri të mbrojtjes të vendit në fillim të këtij muaji.