Turqia kërkon ndihmë urgjente nga NATO-ja

Turqia kërkon ndihmë urgjente nga NATO-ja

Bota February 06, 2023 - 16:17

Turqia i ka dërguar një kërkesë zyrtare NATO-s dhe aleatëve për ndihmë në trajtimin e pasojave të tërmetit të së hënës.

Vendi ka kërkuar ndihmë dhe pajisje mjekësore, njësi të ndryshme urbane të kërkimit dhe shpëtimit, si dhe “spitale fushore të pajisura plotësisht kundër motit ekstrem me personel teknik për montim”, shkruan CNN, përcjell Klankosova.tv

Përgjigja po koordinohet nga Qendra Euroatlantike e Koordinimit të Reagimit ndaj Fatkeqësive të NATO-s, e cila është e vendosur në selinë e NATO-s në Bruksel.