Kremlini u ndalon bashkëpunëtorëve të Putinit të udhëtojnë jashtë vendit

Kremlini u ndalon bashkëpunëtorëve të Putinit të udhëtojnë jashtë vendit

Bota December 01, 2022 - 21:28

Bashkëpunëtorët e administratës së presidentit rus Vladimir Putin nuk do të mund të udhëtojnë më jashtë vendit.

Siç raporton kanali Baza Telegram, ndalimi vlen vetëm për partnerët meshkuj dhe vlen për çdo udhëtim jashtë vendit, duke përfshirë udhëtimet e punës dhe ato të bëra nga punonjësit kur marrin pushimin e tyre.

Këto rregulla do të jenë në fuqi derisa të lëshohet një urdhër i dytë. Ndalimi nuk vlen për gratë.

Sipas informacioneve të Baza, ky ndalim u dha pasi një nga bashkëpunëtorët e administratës së presidentit rus, Vladimir Purtin u largua jashtë vendit dhe nuk u kthye pas përfundimit të një udhëtimi pune në një vend të Komonuelthit të Shteteve të Pavarura (CIS) për të shmangur rekrutim. Zëdhënësi i presidentit rus, Dmitry Peskov, mohoi informacionin për ndalimin në fjalë, duke thënë “jo, është një gënjeshtër e thatë”. /abcnews