Britani: Disa njerëz po hanë ushqim kafshësh dhe po i ngrohin vaktet me qirinj për shkak të krizës

Britani: Disa njerëz po hanë ushqim kafshësh dhe po i ngrohin vaktet me qirinj për shkak të krizës

Bota December 01, 2022 - 18:44

Njerëzit po hanë ushqim për kafshët shtëpiake dhe po përpiqen të ngrohin vaktet duke përdorur qirinj si rezultat i krizës së kostos së jetesës, ka thënë një menaxher i projektit të ushqimit në komunitet.

Inflacioni në Mbretërinë e Bashkuar ka arritur nivelin më të lartë në 41 vjet, me koston e ushqimeve dhe pijeve joalkoolike që u rritën me 16.4 për qind në vitin deri në tetor, në atë që ka qenë rritja më e madhe që nga viti 1977.

Shtuar faturave në rritje të energjisë, familjet po detyrohen të bëjnë zgjedhje të vështira midis ngrohjes dhe ngrënies, e pretendohet se disa kanë përdorur masa më ekstreme.

"Unë jam ende i tronditur nga fakti që ne kemi njerëz që hanë ushqim për kafshët shtëpiake, njerëz që përpiqen të ngrohin ushqimin e tyre në një qiri ose një radiator," tha për BBC Mark Steed, i cili drejton qilarin në zonën e Stowbridge të Kardifit. .

"Këto janë lloj historish tronditëse që janë në fakt e vërteta, ne e dimë nga njerëz të besuar që kanë përfunduar duke e ndarë këtë gjë me lot me ne. Kjo nuk duhet të ndodhë."

Çmimet janë rritur me ritmin e tyre më të shpejtë në katër dekada, me pagat në Mbretërinë e Bashkuar që vazhdojnë të mbete njëlloj. /oranews