Varianti “Omicron”, Franca rregulla të reja për hyrjen e personave nga shtetet joanëtare të BE-së
Foto:Reuters

Varianti “Omicron”, Franca rregulla të reja për hyrjen e personave nga shtetet joanëtare të BE-së

Bota December 02, 2021 - 10:24

Shfaqja e variantit "Omicron" të koronavirusit ka bërë që Franca të ndryshojë rregullat për udhëtimet në vend për shtetasit që vijnë nga vende joanëtare të Bashkimit Evropian.

Ministria e Jashtme shqiptare tha se duke nisur nga data 2 dhjetor për udhëtimet nga vende jashtë BE-së, lejohet hyrja në Francë, pa pasur nevojë për një arsye madhore, vetëm të qytetarëve të cilët:

• Kanë kryer ciklin e vaksinimit prej të paktën 28 ditësh për vaksinën me dozë unike Janssen dhe 7 ditësh të 2 dozave të vaksinave Pfizer/Comirnaty, Moderna,AstraZeneca/Vaxzevria/Covishield.

• Personat e vaksinuar, përveç certifikatës së vaksinimit, duhet të jenë të pajisur edhe me një test PCR negativ me vlefshmëri 48 orë para udhëtimit.

• Fëmijët 6 deri 18 vjeç të cilët janë të pavaksinuar, kur shoqërohen nga prindër të vaksinuar, mund futen në territorin francez vetëm me test PCR negativ me vlefshmëri 48 orë para udhëtimit, pa patur nevojë për arsye madhore.

Për personat e pavaksinuar me një nga vaksinat e mësipërme, autoritet franceze kërkojnë plotësimin e kritereve si më poshtë:

• Paraqitjen e një arsye madhore sipas një formulari të caktuar.

• Një test PCR negativ me vlefshmëri 48 orë para udhëtimit.

• Angazhimin për t’u izoluar gjatë 7 ditëve pas mbërritjes në Francë. /A2news