Shqetësime për sigurinë kombëtare, SHBA-ja i heq licencën kompanisë kineze të telekomunikacionit

Shqetësime për sigurinë kombëtare, SHBA-ja i heq licencën kompanisë kineze të telekomunikacionit

Bota October 26, 2021 - 22:24

Washingtoni ka vendosur së fundmi t’i heqë licencën amerikane një nga kompanive më të mëdha të telekomunikacionit me arsyetimin e shqetësimeve për sigurinë kombëtare.

Pas këtij vendimi, China Telecom është e detyruar të ndalojë shërbimin në SHBA brenda 60 ditësh.

Zyrtarët deklarojë se kontrolli qeveritar i Kinës mbi kompanitë i jep asaj mundësinë të ketë akses, ndërpresë apo ndërhyjë në komunikacionin amerikan.

“Kjo gjë mund të lejojë spiunazhin dhe aktivitetet e tjera të rrezikshme kundër Shteteve të Bashkuara”, shtuan zyrtarët.

China Telecom, e cila ka siguruar shërbime telekomi në SHBA për më shumë se 20 vjet e quajti këtë vendim zhgënjyes dhe theksoi se do ta apelojë atë. /a2news