Italia aktivizon edhe ushtrinë, askush nuk del pa leje nga vatrat e koronavirusit

Italia aktivizon edhe ushtrinë, askush nuk del pa leje nga vatrat e koronavirusit

Bota February 25, 2020 - 19:25

Italia vendos të dërgojë ushtrinë në zonën që konsiderohet vatra e infeksionit të koronavirusit në rajonin e Lombardisë.

Në këtë mënyrë autoritetet italiane kanë nisur të vënë në zbatim planin e “mbylljes së zonës së kuqe”.

Janë ngritur ne total 35 pika postblloqe të cilat lidhen me hyrjet dhe daljet nga 10 komunat vater e koronavirusit në Lodigiano.

Qindra policë ishin vendosur në 15 postblloqe në komunat me problematike Castiglione d’Adda, Casalpusterlendo dhe Codogno, mirëpo tani qeveria italia ka vendosur që atje të dërgojë ushtrinë për të pasuri siguri që askush nuk do të thyejë karantinën e detyruar të më shumë se 50 mijë njerëzve.

Bilanci në Itali këtë të martë është rënduar.

Tani kemi 10 viktima dhe 322 të prekur.

Thuajse të gjithë viktimat janë të moshuar me sëmundje kronike.