Infektuar: 4512
Shëruar: 2156
Vdekur: 97
Gjermani, Organizata 'Reporterët pa Kufij' nderohet me çmimin për lirinë e shtypit

Gjermani, Organizata 'Reporterët pa Kufij' nderohet me çmimin për lirinë e shtypit

Bota October 16, 2019 - 09:58
Detajet

Organizatës “Reporterët pa Kufij” i është akorduar një çmim nga shoqata e Botuesve të Revistave Gjermane (VDZ), për mbrojtjen e lirisë së shtypit.

Çmimi i Artë Viktoria për Lirinë e Shtypit, do t’i dorëzohet organizatës në 4 nëntor në Berlin, njoftoi sot VDZ.

“Reporterët pa Kufij” dokumentojnë shkeljet për lirinë e shtypit dhe lirinë në të gjithë botën.

Dega gjermane e organizatës ka qenë aktive që nga viti 1994 jashtë Berlinit dhe është pjesë e një rrjeti ndërkombëtar që u themelua fillimisht në vitin 1985.

Që nga viti 2015, VDZ ka dhënë çmime për individë dhe organizata që punojnë për shtypin e lirë. /AtshImage