Venezuelë, kryetari i Parlamentit vetëshpallet president i vendit

Venezuelë, kryetari i Parlamentit vetëshpallet president i vendit

Bota janar 23, 2019 - 20:39
Lexo Detajet

Juan Guaido, kryetar i Parlamentit venezuelas, që kontrollohet nga opozita, u vetëshpall sot president në detyrë i vendit, para mijëra përkrahësve të mbledhur në Karakas.

“Betohem të marr formalisht kompetencat e ekzekutivit kombëtar si president në detyrë të Venezuelës për të krijuar (…) një qeveri të tranzicionit dhe për të realizuar zgjedhje të lira”, deklaroi ai.

Nga ana tjetër edhe presidenti amerikan Donald Trump ka reaguar menjëherë duke njohur presidentin e Parlamentit si të përkohshëm.