Kërkesa për largimin e trupit të Leninit ngjallë lëvizjen komuniste

Kërkesa për largimin e trupit të Leninit ngjallë lëvizjen komuniste

Bota janar 22, 2019 - 12:41
Në Moskë

Në 95 vjetorin e vdekjes së Liderit Revolucionar rus Vladamir Lenin është bërë kërkesë që trupi I tij të largohet nga shtëpia e varrezave në Sheshin e Kuq në Moskë, transmeton Zëri.info.

Një kërkesë e tillë është refuzuar nga kryeministri i vendit duke thënë që Rrusia ka probleme më të mëdha se ky që po diskutohet.

“Lini trupin aty ku është se askujt s’po ia zë rrugën” ka thënë kryeministri rus Yiry Afonin.

Lideri rus Vladimir Lenin kishte vdekur me 21 janar të vitit 1924, pasi nuk kishte mundur ta marrë veten pas një tentatati që ishte bërë ndaj tij disa vite më parë.

Pavarësisht protestës nga gruaja e tij trupii Leninit ishte munifikuar dhe vendosur në zemër të Mokës në Sheshin e Kuq.

/Zëri/