Brexit e ka forcuar çështjen e pavarësisë së Skocisë

Brexit e ka forcuar çështjen e pavarësisë së Skocisë

Bota nëntor 15, 2018 - 15:38
Pavarësia e Skocisë

Ministria e parë e Skosicë, Nicola Sturgeon, ka thënë të enjtën se Brexit e ka forcuar çështjen e pavarësisë së Skocisë, transmeton Zëri.info.

Ishte "e arsyeshme" të mendonte se koha e një votimi të ri të mundshëm mbi shkëputjen do të varet nga mënyra se si ka luajtur kaosi politik i Britanisë mbi Brexit, tha ajo për parlamentin e Skocisë.

“Koha do të vijë, dhe kur të vijë jam shumë e sigurtë që skoczët do ta zgjedhin pavarësinë” ka thënë ministria e parë e Skosicë, Nicola Sturgeon.

/Zëri/