Shën Tereza në mesin e 20 grave më të rëndësishme të historisë botërore

Shën Tereza në mesin e 20 grave më të rëndësishme të historisë botërore

Bota gusht 10, 2018 - 09:13
Lexo detajet

Revista Historike e BBC-së, ka pyetur lexuesit e saj se cilat gra mendojnë se kanë ndryshuar më së shumti për të mirë botën.

Marie Curie është emri që u vu në pah më së shumti dhe u rendit e para në sondazhin që BBC-ja ka realizuar.

E përcjellë nga aktivistja për të drejtat e njeriut, Rosa Parks.  

Së bashku të gjitha gratë u mblodhën në një listë prej 20 vetash, që lexuesit e BBC-së i konsiderojnë si gratë më të rëndësishme të historisë së njerëzimit dhe botës së civilizuar.

Shën Nënë Tereza, apo Gonxhe Bojaxhiu me orgjinë shqiptare, është e 20-ta. 

Shikojeni listën e plotë nga sondazhi i BBC-së: 

1. Marie Curie  

2. Rosa Parks  

3. Emmeline Pankhurst 

4. Ada Lovelace  

5. Rosalind Franklin  

6. Margaret Thatcher  

7. Angela Burdett-Coutts  

8. Mary Wollstonecraft  

9. Florence Nightingale  

10. Marie Stopes 

11. Eleanor of Aquitaine  

12. The Virgin Mary  

13. Jane Austen 

14. Boudicca 

15. Diana, Princess of Wales  

16. Amelia Earhart  

17. Queen Victoria  

18. Josephine Butler  

19. Mary Seacole  

20. Nëna Terezë