Ekzekutim në Jemen

Ekzekutim në Jemen

Bota gusht 09, 2018 - 13:16
Lexo për më shumë detaje

Tre pedofilë u qëlluan publikisht, pastaj u varën në një vinç në Jemen dje si dënim për përdhunimin dhe vrasjen e një djali dhjetëvjeçar,shkruan Daily Mail, përcjell”Zeri.info”.

Pamjet shqetësuese tregojnë përdhunuesit në uniformat blu të parakaluara para turmave në qendër të Sana'a, qytetit më të madh të vendit, të cilët u prangosë pastaj urdhëruan të qëndronin me kokë teposhtë dhe u qëlluan pesë herë në zemër.

Image

Trupat e tyre u grumbulluan në ajër nga një vinç ku ata ukanë qenë një paralajmërim për shkelësit e tjerë të mundshëm, vazhdon më tutje”Zeri.info”.

Jemeni, në jug të Arabisë Saudite, është një nga ekzekutorët kryesorë në botë me dënim me vdekje për krime të dhunshme, përfshirë vrasjen, përdhunimin dhe terrorizmin.

Dënimi me vdekje gjithashtu mund teorikisht të përdoret në rastet e shkeljeve islamike ose 'Hudud' nën ligjin e Sheriatit, si shkelja e kurorës, sjellja e keqe seksuale, homoseksualiteti, prostitucioni, përcjell”Zeri.info”

Të gjitha dënimet kryhen nga të shtënat, edhe pse gurëzimi, varja dhe prerja e kokës lejohen gjithashtu brenda kodit penal të Jemenit, vazhdon më tutje “Zeri.info”.

Rreth 50 vende në botë ende kanë dënimin me vdekje duke përfshirë që SHBA është i vetmi në G7 që ende e ka atë/ZERI/.