Dështon projektiligji për legalizim të abortit

Dështon projektiligji për legalizim të abortit

Bota gusht 09, 2018 - 09:41
Lexo për më shumë detaje

Senati i Argjentinës ka hedhur poshtë një projektligj i cili ishte për t’a  legalizuar abortin në 14 javët e para të shtatzënisë, përcjell”Zeri.info”.

Pas një debati, 38 senatorë votuan kundër saj dhe 31 në favor, mos miratimi i nënkupton se ligjvënësit duhet të presin deri në vitin e ardhshëm për të rifilluar legjislacionin, vazhdon më tutje”Zeri.info”.

Aktualisht aborti lejohet në Argjentinë vetëm në rastet e përdhunimit, ose nëse shëndeti i nënës është në rrezik.

Image

Qytetarët të cilët ishin pro edhe kundër kishi qëndruar jshtë objektit të paralamentit për t’i ndjekur më afër ngjarjet/Zeri/.

Image