Gratë që 'bëjnë ligjin' në fshatrat e humbur të Rusisë

Gratë që 'bëjnë ligjin' në fshatrat e humbur të Rusisë

Bota maj 15, 2018 - 23:10
Lexo detajet

Edhe pse zonat rurale përbëjnë shumicën e territorit gjigant të Rusisë, vëmendja dhe fondet e qeverisë përqendrohen në qytete, ku shumë prej burrave të këtyre fshatrave shkojnë për të gjetur punë. Raporti femra/meshkuj është 5/1.  

Fotografja ruse, Olia Ivanova, ka që në vitin 2009 që fotografon jetën në fshatrat e largët të Rusisë. Mjedisi që ka gjetur në ato zona i ka lënë përshtypje të thella.

Gjatë këtyre viteve, Katja vuri re se shumca e punëve në fshat bëheshin nga gratë. Burrat e mbetur e shihnin si shenjë dobësie të përfshiheshin jo vetëm në punë, por edhe në festivale e aktivitete të ndryshme argëtimi që bënin gratë. /Tch/ 

Image