Kërkoi 10 vullnetarë për të ndihmuar fqinjët e tij të moshuar në një stuhi dëbore

Kërkoi 10 vullnetarë për të ndihmuar fqinjët e tij të moshuar në një stuhi dëbore

Bota shkurt 13, 2018 - 10:41
Ai nuk mund të besonte përgjigjen

Çikago u godit me një stuhi dëbore gjatë fundjavës, dhe kutia e postës së Jahmal Cole shpërtheu me kërkesat nga fqinjët e moshuar: Ata kishin nevojë për ndihmë të hiqnin borën para shtëpive të tyre.

Disa kishin për të dërguar të afërmit në spital. Të tjerë kishin tanke oksigjeni dhe kishin frikë se mbeteshin të bllokuar.

Kështu që Cole shkroni në Twitter natën e së premtes duke kërkuar 10 vullnetarë për të ardhur në lagjen e tij, Chatham, në anën jugore të Çikagos, për të hedhur dëboren e lartë që po grumbullohej transmeton "Zëri.info"

Chatham është një komunitet që është kryesisht i moshuar dhe afrikano-amerikan.

Kur shkoi në stacionin e trenit të shtunën në mëngjes për të parë nëse dikush kishte ardhur për të ndihmuar, ai nuk mund të besonte atë që pa.

Rreth 120 njerëz qëndronin në platformë, shumë me lopata, të gatshëm për punë.

 

 

Ata ishin të gjithë me prapavijë të ndryshme dhe nga të gjitha pjesët e qytetit.

"Njerëzit që u shfaqën, treguan se pavarësisht njerëzit kanë një privilegjin ose jo, të gjithë e idenfitikojnë një nevojë", tha Cole, një organizatore e komunitetit.

Shkrimi i tij është shpërndarë nga më shumë se 22.000 njerëz dhe është pëlqyer më shumë se 64.000 herë.

Shumica e vullnetarëve ishin nga jashtë Chatham.

Një njeri kishte marrë një autobus nga Indiana, tha Cole. Një grua 70-vjeçare erdhi me lopatën e saj, e gatshme për të gërmuar.

Ai dërgoi vullnetarët në dhjetra adresa që duhej të pastroheshin nga dëbora

Por jo të gjithë erdhën me lopatën e tyre, dhe Cole shpejt e kuptoi se kishte nevojë për më shumë. Kështu që ai vrapoi në një dyqan dhe bleu 25 prej tyre.

Cole, 34 vjeç, drejton një organizatë jofitimprurëse të quajtur My Block My Hood, My City dhe ai tha se paratë për lopatat erdhën nga xhupat që ai kishte shitur në faqen e tij të internetit.

Grupi i ndihmon fëmijët në anën jugore për të zgjeruar horizontet e tyre përtej lagjeve të tyre.

Por heqja e borës nuk ishte një iniciativë zyrtare e organizatës së tij. Ai vetëm donte të ndihmonte fqinjët e tij.

"Kur je duke marrë email-e dhe thirrje, ti nuk dëshiron të lësh njerëzit në baltë," tha Cole, i cili ishte lindur dhe rritur në Chatham.

"Nuk po përpiqesha të bëja një fushatë. Kjo ishteme plot kuptimin e fjalës, unë duke u përpjekur t'i ndihmoj fqinjët e mi. Duhej të organizoheshim menjëherë. "

Ai tha se kërkesa e tij mori aq shumë vëmendje sa që njerëzit nga mbarë vendi filluan të ofrojnë para dhe donin të blinin atë një dëbues të dëborës.

"Unë jam me të vërtetë një organizatë jofitimprurëse shumë shumë e vogël. Ne kemi dy punonjës të stafit me kohë të plotë, dy me orar të pjesshëm" tha ai. "Unë nuk kam ndonjë vend për të ruajtur një dëbues të dëborës. I vura të gjitha këto lopata në garazhin tim. Unë mandje nuk kam as një zyrë shtesë. " transmeton tutje "Zëri.info"

Pas heqjes së dhjetra trotuareve dhe shtigjeve, një punë që zgjati deri në orën 3 pasditet, Cole dhe vullnetarët dolën së bashku për të ngrënë drekë në një restorant të lagjes.

"Unë jam krenar për qytetin tonë. Ne po bëjmë gjëra, "tha Cole. "Njerëzit mund të kishin bërë çdo gjë tjetër. Ata mund të kishin qenë në shtëpi me familje ose duke ndërtuar njerëz prej dëbore, por ata derdhën për të ndihmuar. "

Njerëz të tjerë erdhën të dielën, një grup më të vogël, dhe ata vazhduan punën.

Cole tha se ai ka qenë duke hequr dëborën për fqinjët e tij për vite dhe se vitet e fundit, ai ka vënë thirrje për vullnetarë. Në të kaluarën, ai ka marrë rreth 20 ndihmës. Ai tha se nuk është i sigurt se çfarë bëri që kaq shumë njerëz të përgjigjen këtë vit.

"Kjo përfaqëson një entuziazëm që ky qytet nuk ka parë për një kohë", tha ai./Zëri.info/