Google dëbon 28 punëtorë, u përfshinë në protesta kundër kontratës miliardadollarëshe për Izraelin

Google dëbon 28 punëtorë, u përfshinë në protesta kundër kontratës miliardadollarëshe për Izraelin

Auto&Tech April 19, 2024 - 09:47

Google ka larguar nga puna 28 punonjës, të cilët iu bashkuan protestave kundër një kontrate të përbashkët 1.2 miliard dollarëshe me Amazon për t’i ofruar qeverisë izraelite shërbime me Al.

Protestat e udhëhequra nga No Tech for Apartheid u zhvilluan edhe në zyrat e Google në New York, Seattle dhe Kaliforni lidhur me marrëveshjen Project Nimbus.

Por, pas këtyre veprimeve, disa punonjës u dëbuan nga puna me Google që u tha atyre “ta mbajnë çështjen sa më konfidenciale që është e mundur, duke zbuluar vetëm informacione në bazë të nevojës”.

Image

Bëhet e ditur se pas shkarkimeve, gjiganti teknologjik ka njoftuar se “protestuesit po pengojnë fizikisht punën e punonjësve të tjerë dhe po i pengojnë ata të hyjnë në objekte”.

Megjithatë, këto akuza u kundërshtuan nga punëtorët e kompanisë që thanë se protestuesit janë larguar nga ndërtesa dhe nuk e kanë penguar askënd të vazhdojë punën. /Telegrafi

Image
Image
Image