Microsoft-i do t’i investojë 1.5 miliard dollarë në grupin G42 të IA-së të Abu Dhabit

Microsoft-i do t’i investojë 1.5 miliard dollarë në grupin G42 të IA-së të Abu Dhabit

Auto&Tech April 16, 2024 - 11:35

Microsoft ka rënë dakord të investojë 1.5 miliard dollarë në grupin e inteligjencës artificiale në Abu Dhabi, G42.

Ky po vlerësohet si një “bast” i radhës i madh mbi teknologjinë që nënvizon thellimin e bashkëpunimit midis SHBA-së dhe Emirateve të Bashkuara Arabe.

Marrëveshja i jep Microsoft-it një pakicë të aksioneve në G42 dhe nënkryetari dhe presidenti i tij Brad Smith do të ketë një vend në bordin e tij.

Ai vjen pasi G42 ndërpreu lidhjet e tij me furnizuesit kinezë të pajisjeve, të cilat ishin objekt i shqyrtimit nga ligjvënësit amerikanë.

Investimi do të forcojë pozicionin e Abu Dhabit si një qendër e AI dhe është një shenjë e ambicieve të emiratit të pasur me naftë në teknologji.

Ai gjithashtu tregon se si Gjiri, i parë prej shumë kohësh nga shumë njerëz në Silicon Valley si një burim i lehtë financimi, konsiderohet gjithnjë e më shumë si një partner i besueshëm teknologjik. /Telegrafi