Facebook Messenger ka një lajm super-super të mirë

Facebook Messenger ka një lajm super-super të mirë

Auto&Tech April 12, 2024 - 15:58

Facebook Messenger më në fund rregulloi problemin e bezdisshëm dhe i bëri përdoruesit të lumtur.

Kompania Meta, pronare e rrjetit social Facebook, ka bërë të ditur se ka përmirësuar ndarjen e fotove përmes aplikacionit Messenger në cilësi HD.

Në vitin 2017, Facebook prezantoi dërgimin e fotografive në rezolucion 4K (4,096 me 4,096 piksel për inç), por përfaqësuesja e ekipit të komunikimit të Messenger, Liz Sweeney, tha se imazhet ishin të ngjeshura në atë kohë dhe pamja e tyre “varej nga rrjeti. kushtet si të dërguesit ashtu edhe të marrësit”.

Sweeney i tha portalit teknologjik The Verge se fotot nuk do të jenë më kaq të ngjeshura dhe përdoruesit do të kenë në dispozicion një komandë të re “HD”, e cila lejon ndarjen e imazheve në rezolucion 4K.

Nëse përdoruesi nuk e prek komandën e përmendur përpara se të dërgojë imazhin, marrësi do ta marrë imazhin në rezolucion 2K.

Messenger gjithashtu do t’i lejojë përdoruesit të ndajnë skedarë deri në 100 megabajt (MB), nga kufiri i mëparshëm prej 25 MB.

Zgjerimi i kapacitetit do ta bëjë më të lehtë ndarjen e videove më të shkurtra përmes Messenger, pasi përdoruesit nuk do të duhet t’i ndajnë ato në pjesë më të vogla përpara se t’i dërgojnë.