Apple mund t’i lejojë përdoruesit e iPhone-it të fshijnë aplikacionin Photos

Apple mund t’i lejojë përdoruesit e iPhone-it të fshijnë aplikacionin Photos

Auto&Tech April 03, 2024 - 10:57

Ligji i quajtur Akti i Tregjeve Digjitale, i cili u miratua në Bashkimin Evropian, po bëhet një makth i vërtetë për Apple, kurse kompania nga Cupertino mund të detyrohet të bëjë një tjetër lëshim.

Deri më tani, është folur shumë për mënyrën se si funksionojnë dyqanet e aplikacioneve të palëve të treta, por gjërat shkojnë përtej kësaj.

Apple duhet të ofrojë mundësinë e zgjedhjes së një shfletuesi, diçka e ngjashme me atë që Microsoft kishte të bënte me Windows dhjetë vjet më parë, por nuk mbaron as këtu.

Tani ka dalë informacioni se Apple jo vetëm që duhet t’u ofrojë përdoruesve mundësinë për të zgjedhur se cilat aplikacione duan të instalojnë dhe përdorin, por gjithashtu t’i lejojë ata të çinstalojnë, domethënë të fshijnë ato që nuk duan të kenë në pajisjet e tyre.

Margrethe Vestager, e cila drejton nismën Europe Fit për Digital Age në Komisionin Evropian, theksoi aplikacionin Photos, por ka aplikacione të tjera që aktualisht janë thellësisht të integruara në iOS, ndoshta shumë thellë.

Aplikacioni Photos shërben si galeri, por përdoret gjithashtu për të zgjedhur fotot dhe videot që përdoruesi dëshiron të ndajë.

Siç dihet, iOS lejon ndarjen e të gjithë galerisë dhe vetëm fotot dhe videot individuale përmes aplikacionit të përmendur, dhe këtu përfshihen skedarët e ruajtur në vend dhe ato të ngarkuara në iCloud.

Lejimi i aplikacioneve të palëve të treta për të zëvendësuar aplikacionin Photos mund të jetë mjaft sfidë.

Nga ana tjetër, ligji DMA kërkon që Apple të sigurojë qasje të plotë në API-të dhe veçoritë e iOS, fjalë për fjalë gjithçka duke përfshirë pagesat në celular, instalimin e aplikacioneve dhe gjithçka në të cilën ka qasje aplikacioni Photos.