Inteligjenca artificiale thuhet se vjen në syzet inteligjente Ray-Ban të Metës

Inteligjenca artificiale thuhet se vjen në syzet inteligjente Ray-Ban të Metës

Auto&Tech March 29, 2024 - 15:20

Në dy muajt e fundit, Meta ka rritur përpjekjet e saj për AI, duke përputhur trendet e 2023 dhe 2024. Tani, një raport nga Neë York Times (nëpërmjet Android Headlines) pretendon se Meta do të sjellë AI në inteligjencën e saj Ray-Ban syzet.

Syzet inteligjente në fjalë vijnë nga një partneritet mes Metës dhe Ray-Ban.

Këto syze janë të pajisura me mikrofon dhe kamerë, dhe ndërsa është e mrekullueshme si një deklaratë e modës, ajo gjithashtu mund të marrë fotografi, të regjistrojë video dhe madje të luajë muzikë.

Me AI në syzet Ray-Ban Meta, do të jeni në gjendje të përdorni kamerën për të identifikuar objektet dhe kafshët.

Për më tepër, do të jeni në gjendje të përdorni AI për përkthimin e të folurit. Thuhet se funksionaliteti aktualisht mbështet anglisht, italisht, frëngjisht, gjermanisht dhe spanjisht. Inteligjenca artificiale në syze do të jetë e aksesueshme nga ju vetëm duke thënë "Hej Meta".

Për momentin, funksionaliteti i AI është në periudhën e testimit, por thuhet se Meta do të shpërndajë funksionet muajin e ardhshëm. Megjithëse grupi i veçorive është aktualisht mjaft i kufizuar, ka gjithmonë hapësirë për rritjen e veçorisë dhe konceptit. /Zëri