Ky është Androidi më i shitur në vitin 2023

Ky është Androidi më i shitur në vitin 2023

Auto&Tech February 14, 2024 - 10:17

Të dhënat e reja të shitjeve tregojnë se blerësit janë ende duke vënë çmim të ulët mbi veçoritë premium.

Tregu i smartfonëve në vitin 2023 dominohej nga Apple, për këtë arsye ata zinin edhe shtatë nga dhjetë vende kur renditen telefonat më të shitur, sipas rezultateve të hulumtimit të bërë nga kompania analitike Canalys.

Në listën e telefonave më të shitur, nderin e Android e mbrojti kompania koreano-jugore Samsung, e cila kishte tre pajisje në Top 10 për vitin 2023.

Më i mirë u rendit Samsung Galaxy A14 4G, i cili u rendit në vendin e 6-të.

Samsung Galaxy A54 5G (vendi i 8-të) dhe Samsung Galaxy A14 5G (vendi i 9-të) gjithashtu gjetën vendin e tyre nën diell.

Dy gjëra më interesante duhet të theksohen kur shikoni tabelën – vendin e parë nuk e zuri Apple me pajisjen më të fundit iPhone, por me një gjeneratë më të vjetër.

Ndryshe, shitësi kryesor i Samsung ishte Galaxy A14 4G, ndërsa versioni i tij 5G përfundoi disa vende më poshtë sipas renditjes.