Këto janë vendet më të avancuara teknologjikisht në botë

Këto janë vendet më të avancuara teknologjikisht në botë

Auto&Tech February 07, 2024 - 10:13

Euler Hermes ka hartuar një renditje të vendeve në botë më të prirura ndaj transformimeve dixhitale, duke marrë parasysh tregues të tillë si: rregullimi, njohuria, lidhja, infrastruktura dhe madhësia e tregut.

Gjithsej janë analizuar 115 shtete dhe ne ju sjellim 15 më të mirat.

1 – Shtetet e Bashkuara
Rezultati total – 87

Shtetet e Bashkuara janë vendi më i hapur ndaj ndryshimeve teknologjike, pasi kanë marrë pothuajse rezultatin më të lartë në treguesit e infrastrukturës dhe rregullimit. Ai gjithashtu arriti pothuajse pikën maksimale në treguesin e njohurive.

2 – Gjermania
Rezultati total – 75.3

Gjermania është i vetmi vend që ka arritur rezultatin 100 në treguesin e infrastrukturës së rrjetit të internetit dhe serverëve të sigurt. Hapja e këtij vendi ndaj transformimeve teknologjike është totale.

3 – Holanda
Rezultati total – 74.3

Medalja e bronztë për hapjen ndaj dixhitalit shkon për Holandën, e cila shquhet për njohuritë, lidhjen dhe cilësinë e infrastrukturës.

4 – Zvicra
Rezultati total – 74

Vlerat e larta në pothuajse të gjithë treguesit për Suedinë, e cila megjithatë shquhet për njohuritë e saj.

5 – Mbretëria e Bashkuar
Rezultati total – 72

Vendi i pestë për Mbretërinë e Bashkuar falë vlerave rregullatore pozitive dhe infrastrukturës së shkëlqyer.

6 – Suedia
Rezultati total – 71.6

99 pikë në infrastrukturën e rrjetit të internetit dhe treguesi i serverit të sigurt. Pa dyshim një nga vendet më të prirura ndaj ndryshimeve dixhitale.

7 – Japonia
Rezultati total – 70.8

Treguesit e infrastrukturës, rregullimit, njohurive dhe lidhjes e çojnë Japoninë në vendin e shtatë në renditje.

8 – Singapor
Rezultati total – 70.4

Zhvillim i madh teknologjik karakterizon Republikën e Singaporit, e cila ka treguar rezultate të larta në rregullim, infrastrukturë dhe njohuri.

9 – Hong Kong
Rezultati total – 69.9

Hong Kongu gjithashtu është përshtatur mirë me transformimet dixhitale, duke pasur parasysh rezultatet e larta të marra në rregullimin dhe infrastrukturën e rrjeteve të internetit dhe sigurinë e serverëve.

10 – Koreja e Jugut
Rezultati total – 69.5

Le të hyjmë në TOP 10 ku gjejmë Korenë e Jugut, një nga vendet më të prirura për teknologjitë e reja dixhitale.

11 – Finlanda
Rezultati total – 68.7

Finlanda mori pothuajse një rezultat absolut për treguesin e njohurive. Prandaj, vendi nordik krenohet me një arsim të përgatitur për të përqafuar lehtësisht dixhitalin.

12 – Danimarka
Rezultati total – 68.6

Rezultati i shkëlqyer në rregullore e bën Danimarkën një nga vendet që mirëpret më së miri ndryshimin dixhital.

13 – Austri
Rezultati total – 68.4

Austriakët mburren me rezultate të larta në treguesit e sigurisë së serverëve dhe efikasitetit të internetit.

14 – Luksemburgu
Rezultati total – 67,5

Një vlerë afër 100 për lidhjen dhe cilësinë e infrastrukturës e vendos vendin e vogël europian në renditje.

15 – Norvegjia
Rezultati total – 66.7

Niveli i lartë arsimor e bën Norvegjinë një nga vendet nordike më të hapura ndaj inovacionit dixhital. Rregullimi dhe njohuritë janë tregues të rëndësishëm. /a2cnn