Microsoft, pre e një sulmi hakerësh rusë

Microsoft, pre e një sulmi hakerësh rusë

Auto&Tech January 22, 2024 - 08:31

Kompania Microsoft ka deklaruar se është sulmuar nga një grup hakerësh që ka lidhje me qeverinë ruse.

Microsoft deklaroi se grupi i hakerëve "Midnight Blizzard” i sponsorizuar nga shteti rus kishte arritur të hynte në një përqindje shumë të vogël të llogarive të emailit të punonjësve të Microsoft-it, ndër të cilët janë edhe anëtarë të ekipit ekzekutiv, punonjës të sektorit të sigurisë kibernetike, të drejtorisë ligjore dhe të tjera, njoftoi kompania.

Sipas njoftimit sulmi kishte filluar në nëntor të vitit të kaluar dhe u zbulua pak ditë më parë. Hakerët kanë arritur gjithashtu të shkarkojnë edhe disa dokumente nga të dërguara si bashkëngjitje me postë elektronike.

Sipas Microsoft-itsulmuesit kibernetikëkishin depërtuar në sistemin e postës elektronike pasi kishin arritur të zbulonin fjalëkalimin e një llogarie të brendshme testimi. Sipas kompanisë sulmi nuk ishte rezultat i dobësive në produktet ose shërbimet e Microsoft-it. /DW