Sunak: Monitorimi i rreziqeve nga AI nuk duhet t’u lihet vetëm firmave të teknologjisë

Sunak: Monitorimi i rreziqeve nga AI nuk duhet t’u lihet vetëm firmave të teknologjisë

Auto&Tech November 02, 2023 - 08:50

Kryeministri britanik, Rishi Sunak thotë se monitorimi i rreziqeve të paraqitura nga Inteligjenca Artificiale nuk duhet t’u lihet në dorë vetëm firmave të mëdha të teknologjisë.

Sunak deklaroi për BBC-n se qeveritë duhet të ndërmarrin veprime për këto dhe jo vetëm firmat e Inteligjencë Artificiale, transmeton Telegrafi.

Ai po fliste përpara Samitit të Sigurisë së Inteligjencës Artificiale, ku është njoftuar një deklaratë globale për menaxhimin e rreziqeve të AI-s.

Diskutimet vijnë mes shqetësimeve në rritje për format shumë të avancuara të AI-s me aftësi ende të panjohura.

Deri më tani, vendet sapo kanë filluar të adresojnë rreziqet e mundshme, të cilat mund të përfshijnë shkelje të privatësisë, sulme kibernetike dhe zhvendosje të vendeve të punës. /Telegrafi