Elon Musk: Sistemi satelitor starlink do të ofrojë internet për Rripin e Gazës

Elon Musk: Sistemi satelitor starlink do të ofrojë internet për Rripin e Gazës

Auto&Tech October 28, 2023 - 19:29

Elon Musk tha sot se sistemi satelitor Starlink i kompanisë së tij SpaceX do të sigurojë një lidhje telekomunikacioni për “organizatat e njohura ndërkombëtare të ndihmës” që punojnë në Gaza.

Në një postim në platformën X, Musk sqaroi se është e paqartë se kush e kontrollon internetin në Gaza, por “ne e dimë se asnjë terminal nuk ka kërkuar lidhje në këtë zonë”.

Ndërprerja e telefonit dhe e internetit i izoloi banorët e Rripit të Gazës nga pjesa tjetër e botës dhe nga njëri-tjetri. Është e pamundur të telefonosh të afërmit, të thërrasësh ambulanca ose të konsultohesh me partnerët në këtë enklavë pasi Izraeli ka zgjeruar operacionet e tij ajrore dhe tokësore. /abcnews