Kështu mund ta shikoni historinë e dikujt tjetër në Instagram pa u parë emri juaj

Kështu mund ta shikoni historinë e dikujt tjetër në Instagram pa u parë emri juaj

Auto&Tech January 17, 2023 - 14:57

Të mos gënjejmë, nuk ka njeri që përdor rrjetet sociale pa përndjekur dikë. Pengesë për këtë formë “kërkimi” mund të jenë profilet e kyçura në Instagram, por edhe historitë ku mund të shihni se kush i ka parë. Më poshtë janë disa truke për të ruajtur anonimitetin dhe në të njëjtën kohë për të gjetur atë që ju intereson.

Në vitin 2019, BuzzFeed u ofroi lexuesve një mënyrë mjaft të thjeshtë për të parë postimet private. “Gjithçka që ju nevojitet është një kuptim bazë i HTML dhe një shfletues interneti”, shkruan ata në atë kohë.

Këshilla shkoi kështu – një përdorues që tashmë ndjek një profil të caktuar thjesht mund të shikojë imazhet dhe videot e ngarkuara në faqe dhe më pas të nxjerrë “URL-në publike” të tyre. Ajo “URL publike” më pas mund të ndahet me njerëz që nuk janë në Instagram ose nuk ndjekin përdoruesin privat që i ka postuar ato foto.

“Është njësoj si dikush që merr një pamje nga ekrani i postimit të një përdoruesi privat dhe e ndan atë me një person tjetër, por kjo nuk do të thotë që profili privat mund të aksesohet”, tha Facebook për BuzzFeed.

Megjithatë, duhet theksuar se ky truk nuk funksionon gjithmonë.

Si të shihni fotot e një personi që ka një llogari të mbyllur në Instagram?

Duke përdorur Google, mund të gjeni disa postime që lidhen me profilin privat në Instagram që ju interesojnë. Ju mund ta bëni këtë duke kopjuar emrin e atij profili, domethënë emrin e përdoruesit të atij personi, në motorin e kërkimit dhe më pas klikoni në “Kërkimi i imazheve”, domethënë kërkoni sipas imazheve. Ka shumë mundësi që të keni parë disa nga fotot e atij personi.

Është gjithashtu e mundur që të hasni foto të etiketuara të atij personi në disa profile të përdoruesve publikë, por edhe që personi të ketë postuar disa foto që i ka në Instagram në profilet e tjera të rrjeteve të tij sociale si Flickr, Tumblr apo edhe Facebook. .

Si ta shikoni historinë në Instagram në mënyrë anonime?

Kohët e fundit po flitet në rrjetet sociale se është e mundur të shikoni histori të përdoruesve në Instagram pa u shënuar emri juaj në listën e shikuesve. Për këtë formë të grumbullimit, shumë përdorin faqe si Infact.

Kur të vizitoni këtë faqe, duhet të klikoni në Tools > Profiles > Stories Viewer, më pas në fushën e kërkimit shkruani emrin e përdoruesit të “viktimës” së kërkimit tuaj, të prefiksuar me “@”. Pas kësaj, Infract do t’ju tregojë historinë (ose postimet) e kërkuar dhe ju do të mbeteni anonim. Madje do t’ju kërkohet të shkarkoni fotot në pajisjen tuaj.

Ju as nuk keni nevojë të identifikoheni kur përdorni këtë faqe. Vetëm profilet e kyçura nuk janë të ekspozuara ndaj një shfletimi të tillë. Sidoqoftë, për ata që janë, pamja juaj paraprake do të shfaqet nën emrin e përdoruesit të shikuesit në Instagram. Është e rëndësishme të theksohet se nuk mund të jemi kurrë të sigurt nëse përditësimet në Instagram do t’i japin fund anonimitetit.