Kosova renditet mes shteteve më të fuqishme në garën ndërkombëtare të robotikës në Dubai

Kosova renditet mes shteteve më të fuqishme në garën ndërkombëtare të robotikës në Dubai

Auto&Tech October 26, 2019 - 19:28
Lexoni detajet!

Ekipi përfaqësues i Kosovës në garën ndërkombëtare të robotikës, “First Global Challenge”, ka arritur të shënojë fitore në pesë raunde të kësaj gare, që po mbahet në Dubai të Emirateve të Bashkuara Arabe.

Aktualisht, nga 191 vende të botës, Kosova renditet në mesin e top 20 vendeve të para me më së shumti raunde dhe pikë të fituara.

Kosova fitoi raundet në përballje me shtete të fuqishme në fushën e robotikës, si Rusia, Franca, Gjermania, Sllovenia dhe vende tjera.

Gjithashtu, mentorit të ekipit përfaqësues të Kosovës në këtë garë, Erjon Ahmeti, i është ndarë medalje nga organizatorët e kësaj gare, si tutori më i mirë i ekipeve të të gjitha shteteve pjesëmarrëse.

Gara më e madhe në fushën e robotikës që po mbahet në Duabi, do të zhvillojë punimet edhe nesër, më 27 tetor 2019.

Ekipi përfaqësues i Kosovës tash e disa muaj është përgatitur në laboratorët inovativë të mekatronikës në UBT, teksa punën e kanë zhvilluar nën mbikëqyrjen e stafit akademik të UBT-së.

Bashkërisht, ata kanë ndërtuar robotin inovativ me të cilin ekipi po garon në FIRST Global Challenge 2019.