Baby hacker sulmon sistemin Apple

Baby hacker sulmon sistemin Apple

Auto&Tech shtator 29, 2018 - 19:10
Lexoni më shumë detaje

Ka shpëtuar nga burgu adoleshenti australianë për shkelje të sistemeve të Apple për dy vjet, duke shkarkuar dosjet dhe duke bërë fotografi të FBI-së. Tribunali i minorenëve të Melburnit ka vendosur që të mos regjistrohet asnjë dënim në ngarkim të tij dhe që të nënshtrohet lirisë nën kontroll për 8 muaj.

Është deklaruar në tribunal se i riu, që tani ka 19 vjet në kohën e hackerazhit që kishte 16 vjeç, është tani student i universitetit dhe studimi i kriminologjisë dhe cybersecurity.

I riu, i cili është i njohur në komunitetin e hackerave, por nuk mund të identifikohet sepse është minoren ishte akuzuar se kishte depërtuar në qendrën kompjuterike të kolossoit të teknologjisë nga shtëpia e tij në një lagje të Melburnit. Dhe ka arritur të shkarkoj 90gb skedarë të sigurtë dhe të hyjë në llogaritë e klientëve.

Kur Apple ka zbuluar se dikush ka hyrë në rrjetin e tij pa autorizim, ka ndaluar përdoruesin dhe është drejtuar nga FBI, i cili më pas është kontaktuar nga policia federale australiana. /Intv