Teknologjitë avancuese të cilat kanë ndryshuar jetën në vitin 2018.

Teknologjitë avancuese të cilat kanë ndryshuar jetën në vitin 2018.

Auto&Tech korrik 30, 2018 - 12:24
Lexo për më shumë detaje

Në vitin 2006  njerëzit gjatë gjithë ditës kanë qenë kurioz të  bënin kërkime në Google që  ishin vetëm 100 milionë atëhere ishte një arritje shumë madhe ndërsa tani kemi rreth 45 bilionë kërkime për vetëm një ditë, përcjell “Zer.info”.

U nevojiten 38 vite për t’a arritur një audiencë rreth 50 milionë përdoruesish , mirëpo tani nuk nevojitet as minutat për t’i arritur një shihkushmëri të pa imagjinueshëm, kur lajmi përhapet pothuajse më shpejtësi të dritës, arrin në të gjitha pjesët e botës, vazhdon më tutje “Zeri.info”.

Arritja e gjithë kësaj është falë avancimit të teknologjisë, sidomos asaj artificiale:

Kur mendojmë intelegjencën artificiale, ende e kemi tendencën që bëhët fjalë për Terminatorin apo Ex Makinën, mirëpo tani AI Robot , spuopozohey t’a”fshijë” njërezimin/ZERI/.

 

Siguria në kibernetikë

Nëse lexoni titujt e Tekonologjisë , çdo ditë kibernetika është duke u përballuar me frikë e pasigurisë, ndërhyrja që edhtë berë tashmë pjesë e aktualiteti, dobësia e saj ka bërë që shtete të përballën me krizat brenda kompanive të ndryshme dhe vet vendit duke rrezikuar softuerin popullor./ZERI/.

Problemi kryesor është se teknologjia nuk po ndalet me kaq po po fokusohet tek risitë e dhe shpikjet reja

 Industria e teknologjisë  gjatë revolucionit të saj ka qenë e fokusuar për arritjen e telefonave qe tashmë janë si një lloj varësi, kur përdorimi i tyre për momenti është rreth 15 miliardë pasije ndërsa prittet të rritet deri në 75 miliardë deri në vitin 2020/ZERI/.

Image

Transformimi i teknologjisë

Është një fazë lëvizëse mes bizneseve dhe industrive teknologjike, është një katalizator që teknologjia të transformohet.

Për shembull, në të kaluarën një CIO mund të shkojë në këshillin e liderëve në një organizatë dhe të apelojë për një grup të ri të serverëve për 1.5 milionë dollarë që do të mundësonte aftësi analitike të reja në kohë reale në kompani. Tani, i njëjti CIO synon një projekt transformimi dixhital prej $ 1.5 milion që do të kursejë 2 milionë dollarë në shpenzime duke riorganizuar një pjesë të biznesit dhe të gjenerojë një shtesë prej 1 milion dollarësh në të ardhura në një pjesë tjetër të biznesit duke përshpejtuar procesin e porosisë./ZERI/.