Kibernetika britaneze në rrezik

Kibernetika britaneze në rrezik

Auto&Tech korrik 30, 2018 - 09:31
Lexo për më shumë detaje

Mbretëria e Bashkuar është duke u përballur me një “krizë demokratike” sepse votuesit janë pikësynim që zgjedhjet për tërheqjen nga BE mund të manipulohen përmes kibernetikës, ka paralajmëruar komisioni parlamentar, përcjell”Zeri.info”.

Komiteti i cili merret me digjitalizimin është duke i hetuar të gjitha dezinformatat pas një skandalit të publikuara nga Cambridge Analyltica, vazhdon më tutje “Zeri.info”

Gjatë raportit të parë deputet kanë sugjeruara se kompanitë e mediave sociale të fokusohen shumë të mos keqpërdormi i tyre, duke marrë masa për të ndaluar ndërhyrjen në zgjedhjeve, pasi qytetarët jane duke u përballuar me lajme të rreme gjë që humb besimin tek fuqia dhe demokracia e votës.

Gjithashtu, u kërkua edhe hulumtimi  që mos Rusia është duke ndërhyrë në zgjedhjet paraprake, komiteti parlamentar  ka theksuar se “demokracia është në rrezik dhe duhet marrë masa për këtë gjë”/ZERI/.