Rrezet e telefonit nuk paraqesin rrezik për sëmundjet kancerogjene të trurit

Rrezet e telefonit nuk paraqesin rrezik për sëmundjet kancerogjene të trurit

Auto&Tech korrik 20, 2018 - 11:08
Lexo për më shumë detaje

Rreziku i supozuar për shëndetin tonë për shkak të përdorimit të telefonave mobil është një histori që ende nuk e ka gjetur të vërtetën e saj, përcjell “Zeri.info”

Hulumtimet e reja të cilat janë zhvilluar në minjtë është vërtetuar  se tek ata shkaktojnë kancer, mirëpo studiuesit kanë ofruar një masë më të madhe të rrezeve tek minjtë, vazhdon më tutje “Zeri.info”.

Telefonat mobil lëshojnë një rrezatim në sajë të rrezeve X , por është vërtetuar se nuk mund të ketë energji aq të madhe për t’i tërhequr elektronet nga atomet e tyre, transmeton “Zeri.info”

Më e rëndësishmja është , se ende nuk ka asnjë studim  që vërteton të kundërtën mirëpo në të ardhmen mund të këtë studimet të cilat e vërtetojnë, ku pasi kemi një rritje të jashtëzakonshem të përdorimeve të mobilave, vazhdon më tutje “Zeri.info”.

Studimet e shumta të cilat bëhen në Britani të Madhe dhe SHBA do të vazhdojnë në kërkimi të rezultateve, duke vazhduar parashtrimin e kësaj pytje, pasi teknologjia e telefonit çdo ditë është duke ndryshuar dhe se tani për tani nuk ka rrezik për zhvillim të tumoreve në tru  për këtë arsye  nuk ja vlen të brengoseni/ZERI/.