Hotelet e Kinës me shërbime të reja artificiale

Hotelet e Kinës me shërbime të reja artificiale

Auto&Tech korrik 19, 2018 - 09:31
Lexo për më shumë detaje

Kina arrin teknologjinë më të re

Turistët në Kinë nuk do të shqetësohen më për të gjetur panelet e ajrit ose të presin në rend për t’u rezervuar apo për t’u kontrolluar, sepse në mënyrë elektonike do të pasijen me akomodim të hotelit, përcjell “Zeri.info”.

Image

Dy grupe të mëdha ndërkombëtare të teknologjisë kanë pohuar se do të nxjerrin në pah disa teknologji shumë të avancuar në të gjithë vendin.

Së pari, Grupi InterContinental Hotel ka bashkëpunuar me Baidu, një kompani kineze e cila njihet për teknologji shumë të lartë sa i përket shërbimeve të konsumatorit dhe inteligjencës artificiale në shtetin kinez,vazhdon më tutje “Zeri.info”

Kjo teknologji së pari do të ofrohet në dy qytete më të mëdha ku një total prej 100 pasije do të fillojnë punën, ku menjëhere pas kërkesës do të fillojnë funksionim më intelegjencë artificiale, që përmes zërit të funksionjnë shërbimet në dhomë , duke ofruar një përshtatshmëri në mënyrë që të mos pengohen nga shërbimi i hotelit,transmeton”Zeri.info”.

Image

Dhomat e mençuar që përmes fytyrës ofrojnë shërbime kanë gjetur mbështetje nga  qytetarët kinez dhe turistët nga e gjithë bota të cilët e kanë mirëpritur këtë teknologji të avancuar, kur gjithçka do të shërbehet në mënyre elektronike dhe gjatë kërkimit të dhomës do t’iu ndihmojë një robot me sensorë lëvizëse i cili tregon drejtimin e dhomës që e keni rezervuar,transmeton "Zeri.info".

Image

Shërbimi i ri i njohjes së fytyrës  është arritur përmes partneritet mes dy kompentëve kryesore Marriott dhe teknologjisë së Alibaba Group.

Sipas një humultimi rreth 60% të konsumatorëve kanë shprehur preferencën e re për teknologji faciale, duke mundësuar shërbim 24 orësh/ZERI/.