Ja cilat janë disa nga kompanitë më të mëdha teknologjike

Ja cilat janë disa nga kompanitë më të mëdha teknologjike

Auto&Tech korrik 18, 2018 - 15:29
Lexo për më shumë detaje

 Gjigantët e teknologjisë gjatë dhjetëvjeçarit të fundit kanë fituar vlera të mëdha, duke iu ofruar konsumatorëve një rrjedhë vazhdimisht të re më produktet më innovative, përcjell "Zeri.info"

Gradualisht këto kompani kanë arritur të  jenë të përfshira në jetën tonë të përditshme që para dhjetë vitesh askush nuk e kishte parashikuar,transmeton “Zeri.info”.

Njëra prej tyre e cila starton dhe ka përdorus jashtëzakonisht të mëdhenjë është :

Amazon

Ku cilësohet ndër kompanitë më prestigjoze kur ofron shërbime online duke filluar nga rrobat, librat muzikave , DVD  e të tjera

Image

Apple

   Kjo kompani është e njohur nga të gjitha pasi shumica e popullatës në botë janë të pajisur më telefona dhe teknologjitë e softstikuar të cilat I ka nxjerrë në treg. Në vitin 2015 ka fituar çmimin e artë duke u bërë ndër gjiganti më i madh botëror, ku me nxjerrjen e telefonit të mençur  Iphone ka depërtuar  në treg në kohë shum të shpejtë.

Image

Facebook

Rrjet social ku fillet e para i ka marrë në  vitin 2004 në Universitetin e Harwardit, ku ka shumë përdorues , duke u formësuar edhe botën e tanishme në menyrë që njerëzit të inkuadrohen më lehtë në botën e komunikimit

Image

Alphabet Inc

  Bashkëthemeluesit e Google kanë formuar duke u fokusuar më shume në jetën e shkencës në menyrë që të jenë me e pavarur nga Google

 

Image

 

Microsoft   

 Është formuar nga Bill Gates që nga vitet 70 ka qënë nje ndër investimet teknologjike me të besushme në përdorimin e programve në të gjithë botën

Image

 Twitter

Një ndër rrjetet sociale më të përdorshme sidomos nga presidenti i SHBA-ve Donald Trump , i cili ofron mundësinë e postimit të shpejtë duke e përhapur lajmin pothuajse me shpejtësinë e “dritës”

Image

  Alibaba

Cilësohet “Amazona Kineze” mirëpo është më shumë se kaq, ku ka një kapital shumë të madh me investime në botë,  duke ofruar ulje në produktet online mirëpo me fitim në vit rreth 25.1 bilionë

Image

Tesla Inc

Është një nga imazhet më të rendësishme innovative dhe energjisë së ripërtritshëm, ku model i saj hyri në treg si një ndër makinat më të shitura elektrike në vitin 2015-16 duke përgatitur modelin e saj më të ri X

Image