9 gabime në mediave sociale që mund të dëmtojnë marrëdhëniet tuaja

9 gabime në mediave sociale që mund të dëmtojnë marrëdhëniet tuaja

Auto&Tech shkurt 17, 2018 - 10:34

Instagram, Facebook, Twitter, Snapchat, LinkedIn ... Mënyrat për t'u lidhur me të tjerët në mediat sociale janë të pafundme, por mos lejoni që jeta juaj në internet të ndikojë negativisht në jetën tuaj reale transmeton “Zëri.info”. Ja çfarë të mos bëni:

1.Mos vendosni fotot e njerëzve pa lejen e tyre

Njerëzit janë jashtëzakonisht të veçantë kur bëhet fjalë për ndarjen e fotografive në mediat sociale. Ju nuk dëshironi që një mik ose një anëtar i familjes të postojë një fotografi prej jush pa lejen tuaj, kështu që pse t'ia bëni këtë atyre?

Rachel Sussman, një terapist nga New York dhe ekspert i marrëdhënieve, shpjegon se ndërsa mund të mos mendoni se vendosja e fotos është një punë e madhe, personi tjetër mund të mos pajtohet. "Vetëm pyesni para se të postoni," thotë ajo, dhe sidomos para se të shtoni etiketa.

2. Mos përdorni media sociale kur jeni i zemëruar

Mediat sociale kurrë nuk duhet të përdoret si një mënyrë e bullizmit ndaj të tjerëve, apo për të postuar komente të këqija po edhe sepse shpalos jetën tuaj private tek të tjerët. A doni me të vërtetë që bota të dijë se partneri juaj iu ka mashtruar ?

Sussman rekomandon që ju të përdorni mediat sociale si një mjet për të përhapur pozitivistet transmeton tutje “Zëri.info”

3.Mos postoni në mënyrë impulsive

Sigurisht, ju jeni të emocionuar për festën tuaj, por duke postuar një selfie të lumtur me mysafirët tuaj nuk mund të jetë ide e mirë, sepse ajo mund të dëmtojë ndjenjat e miqve të cilët nuk ishin të ftuar.

4.Mos i ngatërroni kontaktet e medias sociale për kontakte të vërteta njerëzore

Të folurit me dikë përmes mediave sociale nuk është e njëjta si të flasësh me të ballë për ballë apo edhe në telefon.

"Sytë tanë janë të formuar për të shikuar në sytë e dikujt tjetër," thotë Keith Miller, terapist i çifteve dhe autor.

Gjëja e parë që truri i një fëmije është i dizajnuar të bëjë është gjetja e syve të dikujt dhe vendosja e kontaktit.

"Sipas Miller, lidhja me dikë në person është shumë më e dobishme sesa vetëm përmes, për shembull, Instagram ose Twitter.

Një mardhenie mund të fillojë nëpërmjet mediave sociale, por do të vijë një pikë ku do të dëshironi dhe madje keni nevojë për kontakt fizik njerëzor. Në fund të fundit, nuk mund të mbani duart ose të përqafoni dikë përmes kompjuterit.

5.Kushtojni vëmendje se si mediat sociale po ndikojnë tek ju

A e dini se si mediat sociale ndikojnë në disponimin tuaj? Ose përse po e përdorni atë?

Këto janë pyetje të rëndësishme për të pyetur veten, sidomos kur është kaq e lehtë të humbësh kohë në faqet e mediave sociale: 30 minuta shpejt bëhet një orë dhe gjë tjetër që vëreni, është se ju keni kaluar kohë e gjumit në Instagram. "

6.Mos shikoni mediat sociale si vetëm të këqija

Të kaluarit e shumë kohe në mediat sociale mund të çojë në një varësi jo të shëndetshme, por duke u alrguar plotësisht nga mediat sociale, duke u frikësuar prej saj, dhe duke e parë atë si si diçka të keqe është po aq jo e shëndetshme.

"Ky është një problem i vërtetë. Është po aq e dëmshme të jesh kaq ekstrem për mediat sociale".

Ashtu si çdo gjë në jetë, të gjitha gjërat duhet të konsumohen në moderim, dhe kjo përfshin mediat sociale."

7.Mos ndani informacion të tepërt

Mediat sociale janë publike. Nuk është një hapësirë sekrete ose një ditar, kështu që nuk duhet të ndani informacionet private

Dr. Takin paralajmëron në mënyrë specifike se është e mundur që aksidentalisht të dëmtojë të afërmit e tyre me mbi ndarjen e informacionit.

Çdo marrëdhënie është e ndryshme, kështu që bisedoni me të dashurit tuaj para se të ndani ndonjë gjë që dyshoni se mund të jetë shumë e kufizuar.

8.Mos gënjeni

Gënjeshtra është problematike në përgjithësi, por kur gënjeni në mediat sociale, ka të ngjarë që të zbuloheni. Për shembull, mos i thoni dikujt që jeni në një vend dhe pastaj të tregoni qartë përmes postimeve tuaja se jeni në një tjetër.

9.Mos jepni lajme të rëndësishme para kohe

Vetëm sa keni filluar një punë të re? Keni blerë një makinë të re? Jeni shtatzënë? Po martoheni?

Para se të kapni telefonin tuaj për të postuar lajmet tuaja në botë, ndani atë me të dashurit tuaj së pari./ZËRI/