Mark Zuckerberg: Ja se si të përdorim Facebook për t’u ndier më të lumtur

Mark Zuckerberg: Ja se si të përdorim Facebook për t’u ndier më të lumtur

Auto&Tech janar 12, 2018 - 20:29

Mediat sociale dëshirojnë të përmirësojë mirëqenien e përdoruesve.

Kështu thotë Mark Zuckerberg, miliarderi titan i teknologjisë që krijoi mediat shoqërore.

Kur e përdorni Facebook për të biseduar me miqtë dhe familjen tuaj, ju ndiheni më mirë, thotë Zuckerberg, por kur e përdorni atë për të lëvizur nëpër video dhe postime në mënyrë pasive, ju jo domosdoshmërisht jeni të lumtur.

“Hulumtimi tregon se kur përdorim mediat sociale për t’u lidhur me njerëzit, ne mund të ndjehemi më mirë për shëndetin dhe mirëqenien tonë” Zuckerberg shkruan, në një post të botuar në faqen e tij personale të Facebook të enjten.

Komentet për mënyrën e përdorimit të Facebook-ut produktivisht erdhën pasi CEO njoftoi një ndryshim në algoritmin që përcakton atë që përdoruesit e shohin në lajmet e tyre. Facebook dëshiron, duke shkuar përpara, të largohet nga tregimi i posteve nga bizneset, markat dhe mediat. Në vend të kësaj, Facebook dëshiron t’u japë përparësi postimeve nga miqtë dhe familjen në ushqimet e përdoruesve.

“Ne ndiejmë një përgjegjësi për të bërë shërbimet tona jo vetëm për t’u përdorur, por edhe për mirëqenien e njerëzve”, shkruan Zuckerberg.

Në afat të shkurtër, ndryshimi mund të thotë që përdoruesit shpenzojnë më pak kohë në platformë.

Por në afat të gjatë, Zuckerberg thotë se ndryshimi është më i mirë për shëndetin e kompanisë.

“Tani, dua të jem i qartë: Duke bërë këto ndryshime, pres që koha që njerëzit të shpenzojnë në Facebook, dhe disa masa angazhimi do të zbresin”, thotë Zuckerberg.

“Por unë nuk dua të kaloj shumë kohë në biznes.”

Muajin e kaluar, drejtori i kërkimit të Facebook, David Ginsberg dhe shkencëtari kërkimor Moira Burke kanë botuar një blog se si Facebook ju bën të ndiheni.

“Në përgjithësi, kur njerëzit kalojnë shumë kohë duke konsumuar informacione pasive – duke lexuar dhe duke bashkëvepruar me njerëzit – raportojnë se ndihet keq më pas”, thuhet në postën e dhjetorit nga Ginsberg dhe Burke.

Ata citojnë një studim nga Universiteti i Miçiganit dhe një tjetër nga UC San Diego dhe Yale, të dyja të cilat kanë Facebook.