A e dini rrezikun e ndezjes së klimës menjëherë pas ndezjes së motorit?

A e dini rrezikun e ndezjes së klimës menjëherë pas ndezjes së motorit?

Auto&Tech janar 07, 2018 - 12:39


Shumë njerëz lëshojnë klimën kur ata ulen në makinën e tyre, madje pa menduar. Por, a e dini se kjo mund të jetë me të vërtetë e rrezikshme për ju dhe për të gjithë ata që janë përreth jush?

Kjo ndodh sepse kur i lëmë makinat tona jashtë, mbyllim dritaret. Sa herë që e lëmë në hije, grumbullohen 400-800 mg benzene (komponim kimik, armoatik).

Kur automjeti juaj është parkuar në diell, në një shembull, temperatura më e lartë se 16 gradë Celsius, niveli i benzenit mund të rritet në 2000-4000 mg dhe kjo është 40 herë më e madhe se niveli i lejuar, transmeton lajmi.net.

Kur uleni në makinë me dritare të mbyllura, ju thithni benzinën kur në të vërtetë ndikon në mëlçinë, indet e kockave dhe veshkat. Organizmi ynë ka nevojë për shumë kohë që të mund ta eliminojë atë.

Doracakët e makinave thonë se ne duhet të hapim dritaret e makinës para se të kthehemi në A / C, por ata nuk ju tregojnë pse.

SHPJEGIMI MJEKËSOR:

Para se të fillojë të qetësojë ajrin, kondicioneri nxjerr jashtë ajrit të nxehtë dhe benzenin ëme të. Është një toksin që shkakton kancer.

Pra, kur uleni në veturë dhe nuk vëreni ndonjë erë plastike të nxehtë, hapni dritaret për disa minuta dhe pastaj ndizni A / C. Lëreni dritaret të hapura për disa minuta më shumë kur ndizni makinën.

Duhet të filloni të praktikoni këtë gjë në mënyrë që të mund të mbroni veten dhe të gjithë ata që janë rreth jush nga toksinat. Pasojat mund të jenë fatale. /Lajmi.net/