Apple njofton se do të ulë çmimin e iPhone X dhe iPhone 8

Apple njofton se do të ulë çmimin e iPhone X dhe iPhone 8

Auto&Tech dhjetor 30, 2017 - 22:08

Për shkak se kërkesa për iPhone X dhe iPhone 8 është më e ulët se sa pritej, Apple duhet të marrë në konsideratë një zvogëlim të çmimit.

Siç raporton DigiTimes, ka një zë në mesin e furnizuesve rreth një reduktimi të çmimeve të planifikuar për iPhonet 2017 të Apple.

Thuhet se iPhone X, iPhone 8 dhe iPhone 8 Plus tashmë mund të jenë më të lira në gjysmën e parë të vitit 2018, transmeton lajmi.net.

Baza për këto thashetheme janë shifrat e shitjeve për modelet e iPhone.

Më pak njësi pritet të dërgohen në tremujorin e parë të vitit 2018 sesa në tremujorin e katërt të vitit 2017.

LEXO EDHE: Lajm fantastik nga Apple për iPhone

Kjo është një përgjigje ndaj faktit se iPhone X në SHBA, Tajvan, Singapor dhe tregje të tjera ishte paragjykuar më rrallë sesa Apple kishte parashikuar.

Statistikat e smartphonit më popullore për Krishtlindje duhet të konfirmojnë këtë. Më shumë iPhone 6 dhe iPhone 7 janë aktivizuar sesa iPhone X.

iPhone 8 dhe iPhone 8 Plus janë aktivizuar edhe më rrallë se iPhone 6 dhe 7 Plus.

Natyrisht, këto thashetheme duhet të trajtohen me kujdes. Zakonisht, Apple ul çmimet e iPhone-ve të saj vetëm kur shpallet një model pasardhës.

Kjo me sa duket nuk do të jetë gati deri në shtator 2018. Sa e madhe është zvogëlimi i çmimit dhe nëse me të vërtetë kjo vjen, nuk dihet.

Ndoshta do të ishte rreth $ 50 / euro.