Nitaj tregon si do të veprojë AAK-ja për Demarkacionin

Nitaj tregon si do të veprojë AAK-ja për Demarkacionin

Aktuale korrik 11, 2016 - 17:56

Anëtari i Kryesisë së AAK-së, Muharrem Nitaj duke komentuar paralajmërimin e koalicionit PDK-LDK që brenda pak ditësh do ta procedojnë në Kuvend, ka thënë se ky version e dëmton rëndë Kosovën.

“Nuk ka kundërshtuar AAK-ja demarkacionin me Malin e Zi. Përkundrazi. Por ajo e ka kundërshtuar këtë version të demarkacionit, duke e vlerësuar të gabuar e të papranueshëm dhe prandaj do të vazhdojë ta kundërshtojë derisa ky version të mos korrigjohet”, ka thënë Nitaj.

Sipas tij, AAK-ja do të provojë, deri sa të jetë nevoja, për t’i bindur deputetët se nuk duhet ta ratifikojnë këtë version të kufirit, sepse është i gabueshëm!

Nitaj vlerëson se institucionet e Kosovës, duhet që të veprojnë, siç do të vepronte çdo shtet normal në raste të tilla, kur pjesa dërmuese e qytetarëve, e ekspertëve dhe madje edhe e politikanëve e deputetëve të atij vendi, e kuptojnë se një version i caktuar ka probleme serioze.

LEXO EDHE: Abrashi: Me kauzë të rrejshme, opozita po i privon qytetarët nga liberalizimi i vizave

“Të mos ratifikohet marrëveshja, dhe çështja provohet të zgjidhet me palën tjetër, ose demarkacioni të shkojë me automatizëm në arbitrazh”, thotë ai.

Ai shtron pyetjen se pse një standard i tillë nuk duhet të vlejë për Kosovës, kur ai do të ishte në përputhje edhe me ligjet dhe Kushtetutën e vendit, por edhe me standardet ndërkombëtare.