Gërvalla: Punojmë për një takim të Komitetit të Ministrave të KiE-së, më 25 qershor do të jem në Strasburg
Foto: Laura Hasani

Gërvalla: Punojmë për një takim të Komitetit të Ministrave të KiE-së, më 25 qershor do të jem në Strasburg

Aktuale June 18, 2024 - 22:39

Ministrja e Punëve të Jashtme dhe Diasporës, Donika Gërvalla ka njoftuar se po punohet në drejtim të një takimi të jashtëzakonshëm të Këshillit të Ministrave të KiE-së.

Gërvalla ka thënë se për këtë çështje, ajo edhe do të udhëtoj më 25 qershor për në Strasburg ku do të zhvillojë takime me struktura të këtij këshilli.

“Po punojmë që të ndodhë një takim i tillë. Me datë 25 qershor do të jem përsëri në Strasburg ku do të kem takime të ndryshme me struktura udhëheqëse të Këshillit të Evropës. Ne do të vazhdojmë çdo ditë të punojmë që të ndodhë një takim i tillë i jashtëzakonshëm, duke shpresuar që pasi të ketë kaluar faza e zgjedhjeve, nominimi i personave të ri përgjegjës të në BE dhe të kemi një fazë më të mirë për të ecur përpara.

Ajo ka dhënë detaje edhe për marrëveshjen ndërqeveritare me Izraelin lidhur me udhëtimin pa viza.

Ndërsa, Gërvalla ka bërë me dije se shumë shpejt vizat për Kosovën do të hiqen edhe nga Tajlanda.

“Qytetarët e Republikës do të mund të lëvizin pa viza në shtetin e Izraelit, duke filluar nga mesi i shtatorit tyë këtij viti. Pasaportës së Republikë së Kosovës i është rritur vlera jashtëzakonisht shumë. Shumë shpejt do të dal deklarata publike që hiqen vizat edhe me Tajlandën”, shtoi ajo.

Gërvalla po ashtu ka theksuar se po punohet që të arrihet njohja nga shtetet mosnjohëse të BE-së.