Kurti: Fajtorët e përgjegjësit në Beograd e kanë arkivin e zhdukjes së Ukshin Hotit
Foto: ZKM

Kurti: Fajtorët e përgjegjësit në Beograd e kanë arkivin e zhdukjes së Ukshin Hotit

Aktuale June 17, 2024 - 15:21

Kryeministri Albin Kurti ka thënë se ata që janë fajtorë dhe përgjegjës për zhdukjen e profesor Ukshin Hotit, e kanë arkivën e zhdukjes së tij.

Me këtë rast Kurti ka fajësuar Beogradin zyrtar për zhdukjen pas lirimit nga burgu të profesorit Hoti, në maj të vitit 1999.

“E vërteta për profesor Ukshin Hotin me siguri ndodhet në arkivat e Beogradit. Ai është zhdukur pas lirimit nga burgu dhe atë menjëherë në maj të vitit 1999. Prandaj, ata që janë fajtorë, ata që janë përgjegjës, ata e kanë edhe arkivin e zhdukjes së profesor Ukshin Hotit”, tha ai.

Image

Me rastin e ditëlindjes së 81-të të Hotit, Kurti ka bërë homazhe pranë bustit të tij dhe vizitoi Shtëpinë-Muze të Ukshin Hotit, në Krushë të Madhe.

Image

Ai tutje nënvizoi dhe se tashmë ka një Komision me vendim të Qeverisë, që do ta bëjë ribotimin e veprës së plotë të Ukshin Hotit, dhe njëkohësisht do të botojë edhe tekste, dokumente të pabotuara deri më tani, duke rikujtuar që një pjesë e konsiderueshme e teksteve janë djegur atëherë kur është djegur shtëpia, e cila sot është Shtëpi-Muze.

Image