Osmani në mesin e liderëve botërorë, diskuton për mbështetjen ndaj Ukrainës
Foto: Laura Hasani

Osmani në mesin e liderëve botërorë, diskuton për mbështetjen ndaj Ukrainës

Aktuale June 14, 2024 - 18:25

Presidentja e Republikës së Kosovës, Vjosa Osmani, me ftesë të Presidentes së Konfederatës Zvicerane, Viola Amherd, ka udhëtuar për në Zvicër, ku do ta përfaqësojë Republikën e Kosovës në Samitin e nivelit të lartë të Paqes për Ukrainë.

Me anë të një kumtese për media, bëhet e ditur se në samit, i cili do të mbahet më 15 dhe 16 qershor 2024 në Bürgenstock, afër Lucernit, Osmani do të jetë krahas presidentit të Ukrainës, Volodymyr Zelensky, Presidentes së Zvicrës, Viola Amherd, si dhe afër 100 liderëve e përfaqësuesve të tjerë nga e mbarë bota, ku do të diskutohet rëndësia dhe mënyrat e vazhdimit të mbështetjes për Ukrainën.

Nga zyra e presidentes tutje njoftojnë se Osmani do ta riafirmojë përkushtimin e Republikës së Kosovës për ta vazhduar mbështetjen për Ukrainën deri në fitore, si dhe do të flasë për rëndësinë e mbështetjes gjithëpërfshirëse globale për t’u arritur paqe afatgjate dhe e qëndrueshme.