Asambleja e NATO-s voton pro avancimit të statusit të Kosovës
Foto:Laura Hasani

Asambleja e NATO-s voton pro avancimit të statusit të Kosovës

Aktuale May 27, 2024 - 11:10

Asambleja Parlamentare e NATO-s ka votuar pro avancimit të statusit të Kosovës në këtë organizatë.

Nga votimi vetëm një votë ishte kundër dhe 14 abstenime.

Asambleja Parlamentare e NATO-s, ku Kosova ka avancuar statusin e saj, është institucionalisht e ndarë nga NATO-ja, por shërben si një lidhje e rëndësishme mes NATO-s dhe parlamenteve të vendeve anëtare.

Image

Ajo përbëhet nga 281 delegatë nga të 32 vendet anëtare të NATO-s.

Përveç tyre, në aktivitete të saj marrin pjesë edhe delegatë nga nëntë vende të asocuara, katër vende të asocuara mesdhetare, si dhe tetë delegacione vëzhguese parlamentare.