Komandanti i KFOR-it dhe ambasadorët e QUINT-it me përkushtim të palëkundur për sigurinë në Kosovë

Komandanti i KFOR-it dhe ambasadorët e QUINT-it me përkushtim të palëkundur për sigurinë në Kosovë

Aktuale May 21, 2024 - 17:26

Komandanti i KFOR-it, gjenerali Ozkan Ulutas, ka pritur në takim ambasadorët e vendeve të QUINT-it, ambasadorin e Turqisë Sabri Tunç Angëlë dhe Zëvendës-shefen e Zyrës së Bashkimit Evropian në Kosovë, Eva Palatova.

Në këtë takim, temë kryesore ishte siguria në Kosovë dhe mbarë rajonin.

Aty u shpreh përkushtimi i palëkundur të Komunitetit Ndërkombëtar për stabilitetin rajonal dhe për përpjekjet dhe mbështetjen e përditshme të KFOR-it për dialogun e ndërmjetësuar nga BE-ja ndërmjet Beogradit dhe Prishtinës.

“KFOR-i vazhdon të zbatojë mandatin e tij – bazuar në Rezolutën 1244 të Këshillit të Sigurimit të OKB-së të vitit 1999 – për të ofruar një mjedis të sigurt dhe të sigurt për të gjitha komunitetet që jetojnë në Kosovë, në çdo kohë dhe në mënyrë të paanshme. KFOR është reaguesi i tretë i sigurisë, pas Policisë së Kosovës dhe misionit të BE-së për Sundimin e Ligjit (EULEX), përkatësisht, me të cilët punojmë në koordinim të ngushtë”, thuhet në njoftimin e KFOR-it.