Komandanti i KFOR-it, i pranishëm në stërvitjen e ushtrisë serbe “Whirlwind 2024”

Komandanti i KFOR-it, i pranishëm në stërvitjen e ushtrisë serbe “Whirlwind 2024”

Aktuale April 19, 2024 - 08:37

Me ftesë të shefit të Shtabit të Përgjithshëm të Forcave të Armatosura të Serbisë, gjeneral Milan Mojsiloviq, në stërvitjen e sotme të forcave të armatosura të Serbisë “Whirlwind 2024” në terrenin stërvitor në Peshter do të marrë pjesë komandanti i KFOR-it, gjeneralmajor Ozkan Ulutash.

“Whirlwind 2024” është një stërvitje vjetore e zhvilluar nga ushtria e Serbisë dhe për përgatitjet është njoftuar KFOR-i”, thuhet në njoftimin e KFOR-it.

Në deklaratën e misionit të NATO-s theksohet se KFOR-i vazhdon të zbatojë mandatin e në ofrimin e një mjedisi të sigurt dhe të sigurt për të gjitha komunitetet që jetojnë në Kosovë dhe lirinë e lëvizjes, në çdo kohë dhe në mënyrë të paanshme.

KFOR-i thuhet se është përgjigjja e tretë e sigurisë, pas Policisë së Kosovës dhe Misionit të BE-së për Sundimin e Ligjit (EULEX), me të cilët operon në bashkëpunim të ngushtë.

Sipas njoftimit, KFOR-i gjithashtu vazhdon të monitorojë të gjitha zhvillimet relevante të sigurisë që mund të ndikojnë në sigurinë e vazhdueshme dhe stabilitetin rajonal të Kosovës dhe mban një prani të dukshme, fleksibël dhe të adaptueshme në terren për t’u marrë me të gjitha rastet, në përputhje me mandatin e tij.