Pas më shumë se 30 orësh, rikthehet energjia elektrike në qendër të Prishtinës

Pas më shumë se 30 orësh, rikthehet energjia elektrike në qendër të Prishtinës

Aktuale April 04, 2024 - 20:22

Operator Sistemi, Transmisioni dhe Tregu (KOSTT) ka njoftuar të enjten se është rikthyer energjia elektrike në qendër të Prishtinës, pas më shumë se 30 orësh mungesë furnizimi, që nga djegia e nënstacionit afër stadiumit “Fadil Vokrri”.

Siç ka njoftuar KOSTT-i në Facebook, transformatori i nënstacionit “Prishtina 3” është rikthyer pak pas orës 19:00. Sipas KOSTT-it, është bërë improvizim i përkohshëm për ta mundësuar energjizimin e nënstacionit.

Ky institucion ka thënë se do të punohet në vlerësimin e dëmeve dhe për të identifikuar shkaqet që çuan në avari.

Me mungesë të energjisë elektrike u përballën rreth 10 mijë konsumatorë. Fillimisht ishin prekur edhe 11 mijë të tjerë, por që problemi ishte rregulluar ditën e djeshme.

Zjarri pati ndodhur në mëngjesin e së mërkurës. Komandanti i Brigadës së Zjarrfikësve të Prishtinës, Malë Gashi, pati deklaruar se intervenimi për shuarjen e zjarrit ka qenë i vështirë.