KFOR-i përfundon stërvitjen “Sabre e Bronzit 2024”
Foto: Laura Hasani

KFOR-i përfundon stërvitjen “Sabre e Bronzit 2024”

Aktuale April 03, 2024 - 17:02

KFOR-i ka përfunduar sot një stërvitje të mbajtur në kampin “Villaggio Italia”, me qëllim vlerësimin e gatishmërisë operacionale të njësive dhe testimin e procedurave për dislokimin e shpejtë të mjeteve dhe kapaciteteve.

Stërvitja, e titulluar “Sabre e Bronzit 2024”, paraqiste një sërë aktivitetesh të përbashkëta për të menaxhuar krizat dhe për të mbështetur sigurinë publike të kryera nga kontingjente të ndryshme kombëtare të caktuara për KFOR-in.

Këto përfshinin kontrollin e trazirave të turmës, heqjen e pengesave rrugore, evakuimin mjekësor me helikopter, evakuimin e ndërtesave dhe përforcimet e trupave.

“Përfundimi i stërvitjes “Sabre e Bronzit 2024” paraqet një arritje të rëndësishme në përpjekjet tona të vazhdueshme për të ruajtur një mjedis të sigurt”.

“Përkushtimi dhe profesionalizmi i shfaqur nga të gjithë pjesëmarrësit ka qenë shembullor dhe pasqyron përkushtimin tonë të palëkundur për të kontribuar në sigurinë e qëndrueshme në mbarë Kosovën”, ka thënë komandanti i KFOR-it, gjeneralmajor Ozkan Ulutash.