Petkoviq: Kurti nuk duhet të shkojë t’i vizitojë komunat në veri

Petkoviq: Kurti nuk duhet të shkojë t’i vizitojë komunat në veri

Aktuale April 03, 2024 - 16:20

Drejtori i të ashtuquajturës Zyre për Kosovën në Qeverinë e Serbisë, Petar Petkoviq, ka thënë sot se kryeministri i Kosovës, Albin Kurti, duke shkuar në komunën e Leposaviqit dhe më pas në Zubin Potok, ka vendosur të ngris tensione të reja në veri e Kosovës vetëm një ditë para vazhdimit të dialogut në Bruksel.

Siç thuhet në deklaratën e Zyrës, ky është një kërcënim i ri për serbët në veri të Kosovës, veprim me të cilin, sipas tij, Kurti dëshiron drejtpërdrejt të shkaktojë tensione të reja në veri dhe me të cilin ka treguar se nuk është i interesuar në çdo normalizim dhe shtensionim.

“Për të qenë absolutisht i qartë, Kurti nuk ka çfarë të kërkojë në veri të Kosovës, ku nuk është i mirëpritur. Fakti që i gjithë Leposaviqi ishte bllokuar kur shkoi në ndërtesën e komunës, ku e priste Gauleiter dhe i tij. kryetar i rremë, është dëshmia më e mirë se për çfarë shfaqje force po flasim. Gjithashtu, fakti që të gjitha rrugët janë bosh në Leposaviq dhe Zubin Potok tregon qartë se populli serb tregon përbuzje ndaj provokimit të Kurtit”, tha Petkoviq.