Mbi 120 mijë kërkesa për pasaporta nga 1 janari

Mbi 120 mijë kërkesa për pasaporta nga 1 janari

Aktuale March 05, 2024 - 12:35

Ministri i Punëve të Brendshme, Xhelal Sveçla, tha se nga 1 janari ka pasur 124 mijë kërkesa për t’u pajisur me pasaporta.

“Shumicën e tyre i kemi furnizuar dhe po punojmë të mos ketë pritje për dokumentacion”, tha ai.

Sveçla tha se nga data 15 do të fillohet me emetimin e dokumentacionit të ri dhe kapacitet të dyfishuar.

“Do të ketë të gjitha llojet e pasaportave në dukje dhe me përbërje të sigurisë të ndryshme, duke iu përshtatur nevojës dhe kohës”, deklaroi i pari i MPB-së para gazetarëve.

Ai këto komente i bëri pas inaugurimit të objektit të ri për prodhimin e dokumentacionit, i cili është në kuadër të Agjencisë për Regjistrim Civil.

I pari i MPB-së shtoi se rritja e kërkesave erdhi si pasojë e liberalizimit të vizave për qytetarët e Kosovës, që hyri në fuqi më 1 janar 2024.